De specialisaties van Van Harten - Van Dam, uw fysio uit Bruinisse

Fysiotherapiepraktijk Van Harten - Van Dam is makkelijk bereikbaar met de auto voor mensen uit Bruinisse, Oosterland, Nieuwerkerk, Zierikzee en omgeving. Bent u slecht ter been, dan komt Ineke bij u aan huis. Zij is gespecialiseerd in de behandeling van reumatische aandoeningen, de ziekte van Parkinson en multiple sclerose. Ook geeft ze triggerpointmassages. Op deze pagina leest u meer over haar diensten.

Fysiotherapie bij reumatische aandoeningen

De praktijk is aangesloten bij ReumanetNL. Dit is een samenwerkingsverband van fysiotherapeuten, reumaverpleegkundigen en reumatologen in Zeeland. Dit hechte netwerk maakt het communiceren tussen fysiotherapeut, reumaverpleegkundige en reumatoloog gemakkelijker. Er vindt regelmatig overleg plaats over nieuwe ontwikkelingen en behandelingen. Daarnaast scholen alle betrokkenen zich regelmatig bij.

 

Ineke behandelt reumatische aandoeningen dus altijd volgens de modernste methodes. Hebt u vragen over reumatische aandoeningen? Neem dan gerust contact op met de praktijk.

Neem contact op

Fysiotherapie bij de ziekte van Parkinson

Ineke vindt het belangrijk dat mensen met chronische aandoeningen een goed leven kunnen blijven leiden. Bij een complexe aandoening als de ziekte van Parkinson waarbij niet alleen het bewegen wordt aangedaan, is het van groot belang dat de zorg van verschillende hulpverleners op elkaar is afgestemd met regelmatig overleg. Bovendien moeten de hulpverleners bekend zijn met de diverse op parkinson gelijkende aandoeningen.

Om deze redenen is het landelijk ParkinsonNet opgericht. Sinds 2007 is Fysiotherapiepraktijk Van Harten - Van Dam deelnemer aan dit netwerk in Noord-Zeeland. Wilt u hier meer over weten, of heeft u vragen over de behandeling? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Fysiotherapie bij de multiple sclerose

MS is net als de ziekte van Parkinson een complexe aandoening. Het is ook hier belangrijk dat de verschillende soorten zorg voor de patiënt goed op elkaar zijn afgestemd. Er moet onderling veel worden gecommuniceerd.

 

Sinds 2015 is Fysiotherapiepraktijk Van Harten - Van Dam aangesloten bij het netwerk MS Zorg Nederland. Dit netwerk verbetert de kwaliteit van de zorg van MS, brengt het dichter bij de patiënt en stemt de verschillende vormen van zorg op elkaar af.

Meer weten?

Triggerpointmassage van de fysio uit Bruinisse

Ineke van Harten-Van Dam verzorgt triggerpointmassages voor cliënten uit de regio Zierikzee – Nieuwerkerk – Bruinisse. Dit doet zij zowel in haar praktijk als aan huis.

Triggerpoints veroorzaken allerlei soorten pijn, zoals hoofdpijn, pijn in de spieren en pijn in de gewrichten. Daarnaast leiden ze soms tot duizeligheid, oorpijn, misselijkheid, hartritmestoornissen, pijn aan geslachtsdelen en gevoelloosheid aan handen en voeten.

Triggerpoints zijn kleine ‘spierknoopjes’. Ze kunnen in alle spieren voorkomen. De symptomen van triggerpoints komen in voorspelbare patronen voor. Herkent een expert het patroon, dan kan deze een triggerpoint eenvoudig traceren en met een massage wegwerken. Er zijn dus geen naalden voor nodig.

Triggerpointmassage is gemakkelijk aan te leren, dus als u eenmaal weet waar de punten zitten, gaat u uw pijn eenvoudig zelf te lijf. Instructies daarover zijn een standaard onderdeel van een triggerpointmassagetherapie.

Lees het online triggerpoint-handboek Neem contact op